• Обновено
Компонирање Електронска Музика: Новаesетика

Компонирање Електронска Музика: Новаesетика

DEN 1.67

Залиха
Достапно за вашата нарачка

Електронската музика предизвикува нови сензации, чувства и мисли и кај композиторите и кај слушателите. Отворајќи ја вратата кон неограничен универзум на звук, тој ја вклучува просторноста како составен аспект на составот и се фокусира на трансформацијата на звукот како основна структурна стратегија. Електронската музика предизвикува нови сензации, чувства и мисли и кај композиторите и кај слушателите. Отворајќи ја вратата кон неограничен универзум на звук, тој ја вклучува просторноста како составен аспект на составот и се фокусира на трансформацијата на звукот како основна структурна стратегија. Во овој нов домен, теренот се јавува како течна и ефемерна супстанција која може да се свитка, модулира или раствори во бучава. Слично на тоа, времето не се случува само како фиксно времетраење поделено со соодноси, туку како пластичен медиум што може да се генерира, модулира, обратно, искривено, измешано и гранулирано. Плик и бранови бранови бранови на сите временски размери се испреплетуваат за да генерираат форма. Моќта на алгоритамските методи ги засилува можностите на музичката технологија. Земени заедно, овие претставуваат можности за промена на играта. Оваа конвергенција на техничките иesетските трендови ја поттикнува потребата за нов текст фокусиран на можностите за звучно ориентиран, повеќекратен пристап кон составот на електронската музика. Ориентирана кон звук значи практика што се одвива во присуство на звук. Повеќекратна скала значи пристап кој ја зема предвид перцептивната и физичката реалност на повеќекратни, интерактивни временски скали-од кои секоја може да се состави. По повеќе од еден век истражување и развој, сега е соодветен момент да се повлечеме и да го преиспитаме сето она што се промени под теренот на уметничката пракса. Компонирањето Електронска Музика ја прикажува новата теорија за композиција заснована на комплетот алатки за електронски музички техники. Теоријата се состои од рамка на концепти и вокабулар на термини кои ги опишуваат музичките материјали, нивната трансформација и нивната организација. Централно за овој дискурс е поимот наративна структура во составот - како звуците се раѓаат, комуницираат, трансформираат и умираат. Претставува водич : обиколка на факти, историја, коментари, мислења и совети за интересни идеи и нови можности за разгледување и истражување. • Автор : Кертис Патишта • ИСБН : 9780195373240 • Формат : Мека • Датум На Објавување : 2015-07-17.

Кон својствата

Најдобри предлози во категоријата

Инструментална Библиотека ширмер: Инструменталната Библиотека Г. Ширмер: Колекција На Труби: Соло На Лесно До Средно Ниво Со

"Покрај настапите и придружните пијано што може да се репродуцираат и на ВАШИОТ ЦДплеер и на компјутеро�

DEN 2.00

Крајна Поп Инструментални Соло: Крајната Филм Инструментални Соло За Жици: Виолончело, Книга & Онлајн Аудио Софтвер PDF

Крајната филмска Инструментална Соло серија На алфред организирана за флејта, кларинет, алто сакс, тено

DEN 260.00

Модерен Курс на џон Томпсон За Пијано: Популарни Соло Пијано-Одделение: Поп Хитови, Бродвеј, Филмови И Многу Повеќе

(Вилис) Оваа книга може да се користи самостојно, како додаток На Современиот Курс На Џон Томпсон за Пија

DEN 3.00